'Expediční reportér' startuje

Žáci pražského gymnázia jako svůj letošní cíl výzkumů zvolili Ralsko, výuku v lavicích skončili už před týdnem. Na měsíčním projektu s pětadvacetiletou tradicí, který je svým rozsahem v českém školství ojedinělý, pracují ve věkově smíšených skupinách. Dokážete si představit dobu, kdy jste byli ještě na střední škole a měli byste si na konci školního roku vybrat z nabízených devíti skupin různých témat jednu? Potom se týden chystat, od jídla přes potřebné materiály a zařízení až po zajištění míst, kde budete přespávat? Finálně byste odejeli na místo a začali zkoumat?

Studenti Gymnázia Přírodní škola se tohoto projektu účastní každoročně, pokaždé přicházejí s jinými tématy, některá se mohou opakovat, některá jsou nová. I skupiny nejsou vždy složené ze stejných lidí. Letos si za lokalitou pro zkoumaní vybrali Ralsko, kde se již tento projekt několikrát uskutečnil. To ale nebrání znovu provedení projektu, jelikož studenti mohou navazovat na předešlé práce, inspirovat se jimi.

Na tomto zpravodajském serveru se dočtete o jednotlivých skupinách a podíváme se i do zákulisí jejich každodenního života. Budeme pro vás připravovat články, fejetony, reportáže a rozhovory s lidmi napříč celým projektem od studentů přes kapitány skupin až po učitele. Společně se dvěma kolegy se chystáme strávit s každou skupinkou dva dny a na základě pozorovaní a zjišťování informací budeme přinášet pravidelné zpravodajství. Jsme studenti Přírodní školy, ať už současní či bývalí, a budeme se snažit Vám, čtenářům, Expedici přiblížit výše zmíněnu formou.

Přeji Vám za celý redaktorský tým pohodu a klid na čtení!

daste